Versanus - Webcorner.hu - Értesítés fejlesztésről

Értesítés a Webcorner – Versanus migrációról

Örömmel tájékoztatjuk Önt arról, hogy az összes felhasználói fiók és szolgáltatás költöztetését elvégeztük.

A költöztetési folyamat során esetlegesen felmerült kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük és köszönjük türelmét, együttműködését.

A webcorner.hu weboldalt és az adminisztrációs felületét lekapcsoltuk.

További információkért, kérjük, keresse meg postafiókjában az Önnek küldött e-maileket.


Két további teendőre azonben itt is szeretnénk felhívni figyelmét.

Kapcsolattartó jóváhagyások

Május 22-én, kedden költöztettük át a .com, .net, .org, .info és .biz domain neveket. A nyilvántartó előírásai szerint minden domain tulajdonosnak jóvá kell hagynia az e-mail címét. Az átregisztrációk után ez a jóváhagyás ismét szükségessé vált.

Minden domain tulajdonos kapott egy e-mailt, melynek feladója: Versanus Kft. (do-not-reply@domain-robot.org)
Tárgya: Inhaber Verifizierung / Owner Verification

Ebben a levélben szerepel egy link, mellyel a domain tulajdonos e-mail címét jóvá kell hagyni. Ez a link a https://ocval.domain-robot.org oldalra vezet. Kérjük, legyen szíves a linkre kattintva megerősíteni e-mail címét.

 

Díjbekérő sorszám feltüntetése az utalásoknál

Amennyiben domain neveit nem bankkártyás fizetéssel hosszabbítja meg, az új rendszerben – a régihez hasonlóan – meg kell rendelnie a szolgáltatás meghosszabbítását. Változás a Webcorner rendszeréhez képest, hogy ilyen esetben kapni fog egy díjbekérőt, melynek sorszámát kérjük az átutalás közlemény rovatában feltüntetni.

Köszöntő

Ezúton szeretnénk értesíteni Önt a Webcorner.hu Kft. rendszereit érintő változásokról, fejlesztésekről.

A Webcorner.hu Kft. közel 5 éve, 2013 óta a Versanus Kft. tulajdonában van. Ez idő alatt a Versanus Kft. domain regisztrációs (vCRM névre hallgató) rendszerét aktívan fejlesztettük, míg a Webcorner.hu gyakorlatilag nem változott. Ennek megfelelően időszerűvé vált, hogy a Webcorner.hu rendszerét használó Ügyfeleinket és a rendszerben működő szolgáltatásokat átköltöztessük a modernebb, felhasználóbarátabb vCRM-be.

A vCRM - reményeink szerint - minden szempontból előrelépést fog jelenteni a Webcorner.hu rendszeréhez képest. A Webcornerhez hasonlóan elsősorban a viszonteladók igényeire szabtuk, emellett azonban több hasznos funkcióval is elláttuk.

Főbb vCRM funkciók:
      • Elektronikus .hu igénylés (igénylőlap helyett elegendő egy captcha kód megfejtése és egy elektronikus nyilatkozat elfogadása)
      • Fejlett DNS kezelő felület
      • Háromféle felmondási lehetőség
      • Bankkártyás és díjbekérős fizetési lehetőség
      • cPanel és cPanel SSD tárhelyek rendelése/kezelése
      • SSL tanúsítványok rendelése/kezelése

A költöztetés első lépéseként a következő napokban a Webcorner.hu rendszerében letárolt adataival létrehozunk Önnek egy felhasználói profilt a vCRM-ben. Ebbe a felhasználói fiókba a https://secure.versanus.eu/vcrm címen fog tudni belépni az e-mail címével, mint felhasználói névvel. A felhasználói fiók létrehozásakor kiküldünk Önnek egy automatikusan generált, ideiglenes jelszót, amit kérünk az első belépést követően a Profilom / Jelszó módosítása menüpontban megváltoztatni.

A költöztetés további lépései:
      • .eu domainek költöztetése
      • .hu domainek költöztetése
      • .com/.net/.org/.info domainek költöztetése
      • DNS-ek költöztetése

Amennyiben a költöztetés folyamán bármilyen kérdése merül fel, állunk rendelkezésére a Versanus központi ügyfélszolgálatán a support@versanus.eu címen, illetve a megszokott info@webcorner.hu címen is.

Bízunk benne, hogy a változások megelégedésére fognak szolgálni.

További sikeres munkát kívánva, üdvözlettel: Taranov Kuzma Versanus Kft. és Webcorner.hu Kft.

Az új rendszerről

Az alábbiakban bemutatjuk a Versanus saját fejlesztésű, vCRM névre keresztelt domain regisztrációs rendszerét.


A weboldal jobb felső sarkában található Ügyfélkapu gombra kattintva léphet be a vCRM-be.
A rendszer lehetőséget biztosít domain neveinek, tárhelyeinek, SSL tanúsítványainak kezelésére. Ezekről a funkciókról olvashat az alábbiakban röviden.

Az első belépés


Fiókjának létrehozásakor adatait automatikusan kitöltjük a Webcorner.hu rendszerében letárolt adatai alapján. Legenerálunk egy ideiglenes jelszót, amit az első belépés alkalmával kérünk megváltoztatni. A jelszó módosítására a Profilom / Jelszó módosítása menüpontban van lehetősége.

Főoldali vezérlőpult


Bejelentkezés után a főoldalon látja a legfontosabb információkat: félbehagyott megrendeléseit, elutasított dokumentumait (átregisztráció, átruházás esetén), 30 napon belül lejáró domain neveit, 30 napon belül lejáró tárhelyeit, 30 napon belül lejáró SSL tanúsítványait, valamint kifizetetlen díjbekérőit/számláit.

Domain kezelése


A domain kezelése menüpontban tudja áttekinteni bejegyzett domainjeit, folyamatban lévő regisztrációt, valamint felmondott domain neveit. A domain nevek meghosszabbításáról a lejárat előtt gondoskodnia kell! Ez nem jelent változást a Webcorner rendszeréhez képest., sőt, mostantól lehetősége lesz több évre is hosszabbítani. A domain névre kattintva látja a meghosszabbítási ajánlatokat.

DNS beállítások


A domain névre kattintva tudja szerkeszteni a DNS-eket. Lehetősége van saját (külső) névszervert megadni vagy a Versanus által biztosított névszervereket használni és a DNS zónát a vCRM-ben kezelni. A Webcorner rendszeréhez képest új funkció az SRV rekordok kezelése és a G Suite, Office 365 sablonok.

Új regisztráció


A vCRM-ben lehetősége van ún. elektronikus .hu regisztrációra, ami azt jelenti, hogy nincs szükség igénylőlap kitöltésére. A folyamat végén egy captcha kódot kell megfejtenie, valamint egy nyilatkozatot kell elfogadnia. Ezzel jelentősen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a .hu domainek regisztrációja.

Fizetés


A Webcornerhez hasonlóan a vCRM-ben is az elsődleges fizetési mód a bankkártyás fizetés. Változás, hogy nem a K&H Bank, hanem a CIB Bank online fizetési felületével fog találkozni. Amennyiben a kártyás fizetés Önnek nem megfelelő, a Webcornertől eltérően a vCRM díjbekérőt állít ki Önnek, amit a Pénzügyek / Díjbekérők menüpontban ér el (és e-mailben is kiküldünk). A díjbekérő alapján lehetősége van átutalással fizetni.

Átutalás feldolgozása


Amennyiben nem bankkártyával fizet, kérjük, számoljon az átutalás feldolgozásának átfutási idejével, ami normál esetben 1 munkanap, de hétvégék/ünnepnapok esetén 3 naptári nap is lehet.

Kapcsolattartók kezelése


Karbantarthatja kapcsolattartóit, amiket a domain regisztrációkhoz használ. Fontos, hogy az elavult kapcsolattatók státuszát váltsa át inaktívra, hogy új domain regisztráció során ne ajánlja fel őket a rendszer. A kapcsolattartóknál adatokat is módosíthat, ám bizonyos szerepekre (pl. .hu domain tulajdonos) használt kapcsolattartóknál bizonyos adatokat (pl. adószám) nincs lehetősége módosítani a .hu nyilvántartó szabályzata értelmében. Ilyen esetben vegyen fel új kapcsolattartót!

Tárhelyszolgáltatás


A Versanus Kft. egyik főtevékenysége a cPanel és Java TomCat alapú webtárhely szolgáltatás HDD-n és SSD-n. A vCRM rendszerben tárhelyszolgáltatást is rendelhet, amit szinte azonnal használatba is vehet. Részletek: https://versanus.eu/webtarhely

SSL tanúsítványok


A vCRM-ben SSL tanúsítványokat is rendelhet. Részleteket a https://versanus.eu/ssl címen olvashat.

Pénzügyek


A pénzügyek menüpontban tekintheti át díjbekérőit (még kifizetetlen tételek), valamint számláit (már kifizetett tételek), illetve az aktuális árlistáját.Az átállás további lépései

Felhasználói fiókját létrehoztuk, így a rendszert már használhatja új regisztrációk lebonyolítására.
A további lépésekről (.eu domainek importálása, .hu domainek importálása, .com/.net/.org/info domainek importálása, DNS rekordok migrációja) e-mailben értesítjük.