A Versanus több mint 13 éve áll ügyfelei rendelkezésére, több ezer elégedett partnerének bizalmát élvezve. A Versanus cégvezetése eltökélten hisz és törekszik a minőségi és színvonalas szolgáltatásra, legyen az domain regisztráció, virtuális szerver, webtárhely vagy keresőoptimalizálás.

A Versanus Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő domain regisztrátor cége. Az elsők között lépett piacra teljesen automatizált, online regisztrációs rendszerrel.

Jelenlegi törekvésünk egy, viszonteladóink számára készülő, saját webes felületükbe integrálható domain regisztrációs rendszer. Ezen célokkal emelni kívánjuk a magyarországi domain regisztrációs folyamatok színvonalát és kényelmesebbé, gördülékenyebbé tenni a domain regisztrációt viszonteladóink, valamint az ő partnereik számára.

A Versanus Magyarország egyik kiemelkedő VPS (virtuális szerver) szolgáltatását hozta létre, amellyel 99,95%-os rendelkezésre állást (High Availability szolgáltatás igénybevétele esetén) garantál.

VersanusCsapat

Méhész Pál

Projekt menedzsment, szoftverfejlesztés, ügyfélszolgálat

Taranov Kuzma

Cég- és ügyvezetés,
viszonteladói ügyfélkapcsolatok

Szarvas Sarolta

Ügyfélszolgálat, marketing, közösségi média, #HuRegLány

Rövidtörténetünk

 • 2004-ben indultunk webtárhely szolgáltatóként, egy akkoriban nagy domain regisztrátor viszonteladójaként, még egy egyéni vállalkozás keretein belül.

 • A gyorsan növekvő piacon 2005-ben megalapítottuk a Versanus Informatikai és Szolgálató Kft.-t, ami rögtön hivatalos .hu domain regisztrátorrá vált.

 • Ugyanebben az évben, a .eu domainek indulása előtt akkreditált .eu regisztrátorokká váltunk. 2006-ban a .eu domain indulása kapcsán több országos napi- és havilapban (Magyar Hírlap, Világgazdaság, HVG, Index.hu) megjelenő cikk tett minket ismertté a domain regisztráció területén.

 • 2008-ban a német InternetX GmbH segítségével bővítettük domain szolgáltatásainkat, melynek köszönhetően nálunk is elérhetővé vált több száz domain végződés.

 • 2010-ben megszereztük a belga EURid Coda of Conduct minősítését. Ami azt jelenti, hogy magunkra nézve elfogadtuk és teljesítettük az EURid minőségbiztosítási üzletpolitikáját.

 • 2012-ben indítottuk el új, professzionális, redundáns virtuális szerver szolgáltatásunkat. A FibreChannel technológia, az SSD tárhely és a XenServer virtuálizációs szoftver High Availability módja teszi ezt a szolgáltatást Magyarország egyik leggyorsabb és legstabilabb VPS szolgáltatásává.

 • A VPS-ek mellett egyre nagyobb igény mutatkozott a szerver elhelyezési és bérlési szolgáltatásokra, így ezeket is elindítottuk az Invitel szervertermében.

 • Megvásároltuk a Webcorner.hu Kft.-t. Ezzel az akvizícióval nagyot léptünk a viszonteladói domain szolgáltatások piacán.

 • Akviráltuk a MEDIAHOSTING Internet-technológiai Kft. ügyfélkörét, amivel növeltük részesedésünket az egyéni ügyfeleknek (főként kisvállalkozásoknak) nyújtott webtárhely és domain szolgáltatások piacán.

 • Átvettük a Laurus Solutions Kft. domain és webtárhely üzletágát. A Laurus egy szűkebb ügyfélkörnek nyújtott speciális igényeket kielégítő, kevésbé szabványos webtárhely szolgáltatásokat. Az átvétel nem csak az ügyfélkörünk bővítése szempontjából volt hasznos, fejlődni tudtunk az ügyfeleinknek nyújtott rendszergazdai támogatás terén is.

 • Megállapodást kötöttünk az SWI Kommunikációs Kft.-vel domain és webtárhely szolgáltatásaik átvételéről. Történetünk legnagyobb kihívásával és egyben lehetőségével találtuk szembe magunkat. Az SWI egy nagy múltú, kiemelkedő minőségű, nagy és sokszínű ügyfélkörrel rendelkező piaci szereplő volt. Az elmúlt közel 20 évben magasra tették a lécet, amit mi is meg akartunk ugrani.

 • Több hónapnyi megfeszített munkával átvettük az SWI Kommunikációs Kft. egyéni ügyfeleit. Az átvétel során minden webtárhelyet cPanelre költöztettünk.

 • Megvásároltuk és saját rendszereinkbe migráltuk a DomainTeam Kft. ügyfélkörét, ami egy veszprémi székhelyű, főként egyéni ügyfeleknek domain és cPanel-alapú webhosting szolgáltatásokat nyújtó cég volt.

 • Nagy hangsúlyt fektettünk az ügyfélszolgálatunk fejlesztésére. Bővítettük a csapatunk létszámát, bevezettük az online chat rendszerünket, az Atlassian által fejlesztett JIRA Service Desk rendszerét a Meta-INF Kft. támogatásával, az Invitellel pedig kiépítettük telefonközpontunkat. Ezekkel a lépésekkel az első reakcióidőnk fél óra alá csökkent.

 • Augusztusban átvettük az Enterprise Informatika Kft. ügyfélkörét. Ez egy kis méretű, de a Laurus Solutionshöz hasonlóan egészen speciális igényeket kielégítő szolgáltatás volt olyan megrendelőkkel, mint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A migráció komoly szakmai kihívást jelentett számunkra, melyekkel öröm volt megbírkózni.

 • Ősszel vettük át a PC Brothers Kft. által üzemeltetett Felhő.be szolgáltatást. Ez az akvizíció igazán közel állt a szívünkhöz, mivel a PC Brothers már megalakulása óta nálunk regisztrálta a domaineket ügyfelei számára. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a PC Brothers minden ügyfele csak nyerjen a váltással. Bízunk benne, hogy ezt a célt sikerült elérnünk.