De mi is az az SSL?

Az SSL protokoll a titkosított webes adatátvitelt jelenti.
Amennyiben ügyfelei weboldalán keresztül bizalmas információkat (pl. bankkártyaszámokat vagy jelszavakat) adnak meg, elkerülhetetlen, hogy az adatátvitel titkosítva történjen. Titkosító kulcsot saját kezűleg is telepíthet weboldalára vagy webes alkalmazására, azonban az ilyen, ún. saját kezűleg aláírt (self-signed) titkosításokat a böngészők nem fogadják el, nem minősítik hitelesnek, ezért biztonsági kockázatra figyelmeztetik a látogatót. Ezzel Ön ügyfelet veszíthet, ugyanis a böngészők figyelmeztetései elijeszthetik a látogatókat weboldaláról.

A megoldás az SSL tanúsítvány
Az SSL tanúsítvány megvásárlásával a tanúsítványt kibocsátó nemzetközi tanúsító cég garantálja, hogy az adatátvitel valóban titkosított csatornán történik. A Versanus a legnépszerűbb tanúsító cégek termékeit értékesíti. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő tanúsítványt!

Kicsit szakmaibban

A https egy URI-séma, amely biztonságos http kapcsolatot jelöl. Szintaktikailag megegyezik a http sémával, amelyet a HTTP protokollnál használnak, de a https nem önálló protokoll, hanem csak egy URI séma, mely azt jelzi, hogy a HTTP protokollt kell használni a szerver 443-as TCP portján a HTTP és a TCP szintek közé titkosító/autentikáló SSL vagy TLS réteg beiktatásával. (A titkosítatlan HTTP rendszerint a 80-as TCP portot használja.) A https-t a Netscape fejlesztette ki, hogy a webes kommunikáció titkosítható és autentikálható legyen. Ma széles körben használják ezt a rendszert a weben biztonságilag kritikus kommunikációknál, mint amilyenek például a fizetési tranzakciók és a felhasználói jelszavas bejelentkezések. A https nem különálló protokoll, hanem SSL vagy TLS kapcsolat feletti HTTP kommunikációra utal. A https: kezdetű URL-ben megadható TCP port is, de alapértelmezett értéke 443.

SSL TANÚSÍTVÁNYÁltalános árlista

Tanúsítvány 1 év 2 év 3 év Hosztok száma
RapidSSL - alap 5.000 Ft + ÁFA 9.500 Ft + ÁFA 12.000 Ft + ÁFA 1, domain név www-vel és anélkül
RapidSSL - Wildcard 45.000 Ft + ÁFA 80.000 Ft + ÁFA 110.000 Ft + ÁFA Több, *.domain tartományon belül